Efectul everolimus a apărut similar în cadrul subgrupurilor de pacienți

Efectul everolimus a apărut similar în cadrul subgrupurilor de pacienți

Prevalența a fost cea mai scăzută în rândul bărbaților de 40 de ani, cu 5% și apoi a crescut cu 43% în fiecare deceniu la peste 25% pentru bărbații de 90 de ani (P

De asemenea, prevalența a crescut cu venituri mai mici – 7% la 10.000 USD – și mai puțin decât un învățământ liceal (ambele P

Cercetătorii au avertizat că aceste descoperiri de disparitate provin din analize exploratorii și ar trebui considerate generatoare de ipoteze.

O altă limitare a fost că datele provin din rapoarte agregate, mai degrabă decât la nivel de pacient, ceea ce a împiedicat analiza multivariată, au remarcat ei.

Dezvăluiri

Cercetătorii au raportat că nu au dezvăluit conflicte de interese.

Vogelzang a raportat legături cu Oncology din SUA, Amgen, Bayer, Boehringer Ingelheim, Celgene, Clinical Care Options, Johnson & Johnson, Dendreon, Eisai, Genentech, GlaxoSmithKline, Millennium, Veridex, Cougar Biotechnology, Centocor Ortho Biotech, Takeda, Novartis, Pfizer, ArQule, Lilly, WILEX, sanofi-aventis, Algeta și Tokai.

Sursa primara

Simpozionul cancerului genito-urinar

Referință sursă: Small AC și colab "Prevalența și caracteristicile pacienților cu cancer de prostată metastatic care nu primesc terapie anticanceroasă" MGUCS 2012; Rezumat 101.

SAN FRANCISCO – Problemele severe de somn care sugerează insomnia sunt legate de riscul de cancer de prostată la bărbații în vârstă, au descoperit cercetătorii.

Bărbații cu cele mai multe probleme cu somnul au avut de două ori mai multe șanse de a dezvolta cancer de prostată decât cei fără nicio întrerupere a somnului, au raportat Lara G. Sigurdardottir, MD, de la Universitatea din Reykjavik, Islanda, și colegii săi.

Riscul de cancer de prostată avansat a fost de două până la trei ori mai mare, cu probleme de somn severe sau foarte severe, în studiul prospectiv de cohortă prezentat aici la Simpozionul Cancer Genitourinar.

Puncte de actiune

Acest studiu a fost publicat ca rezumat și prezentat la o conferință. Aceste date și concluzii ar trebui considerate preliminare până la publicarea într-un jurnal evaluat de experți. Acest studiu a constatat că problemele severe de somn care sugerează insomnia sunt asociate cu un risc crescut de cancer de prostată la bărbații în vârstă. Rețineți că studiul nu a abordat dacă tratarea problemelor de somn ale acestor bărbați le-ar reduce riscul de cancer de prostată.

În timp ce aceste rezultate observaționale nu au putut aborda dacă tratarea problemelor de somn ale acestor bărbați le-ar reduce riscul de cancer de prostată, alte descoperiri sugerează că ar putea ajuta, a remarcat Sigurdardottir.

Într-unul dintre puținele studii anterioare privind impactul întreruperii somnului asupra riscului de cancer de prostată, s-a dovedit că lucrul în schimbul de noapte are un impact mai mare asupra riscului de cancer de prostată, cu cât cel mai lung respectă programul, a subliniat ea.

Deci implicația este că "dacă aveți o problemă de somn doar pentru o perioadă scurtă, cum ar fi câteva luni, nu vă va afecta riscul, dar dacă aveți 10 sau 20 de ani, probabil că vă va afecta riscul," a spus ea pentru MedPage Today.

S-a demonstrat că munca de schimbare a tulburărilor de somn suprimă sistemul imunitar, iar expunerea la lumină noaptea inhibă producția de melatonină, pe baza altor studii.

Cercetătorii au menționat că atât supresia imunitară, cât și întreruperea melatoninei au favorizat creșterea cancerului.

Cu toate acestea, cauzalitatea inversă este la fel de probabilă, dacă nu chiar o explicație mai bună pentru legătură, a avertizat Adam Kibel, MD, șef de urologie la Brigham and Women’s Hospital din Boston și președinte al comitetului de conducere al conferinței.

"S-ar putea ca cancerul de suganorm instructiuni prostată să vă crească riscul de a vă trezi noaptea," a spus el MedPage Today. "S-ar putea ca prostata lor să fie puțin mai mare, deoarece au cancer; prin urmare, au mai multe probleme în a merge la baie."

În timp ce insomnia justifică tratamentul indiferent, bărbații care au probleme cu somnul nu ar trebui să fie îngrijorați de prostată numai pe baza acestui studiu, a argumentat Kibel.

"Dacă se trezesc pentru că au probleme cu mersul la baie, atunci ar trebui să se prezinte la un urolog," el a spus.

Studiul a inclus 2.102 de bărbați din studiul AGES-Reykjavik care au răspuns la patru întrebări despre somnul lor.

Dintre aceștia, 8,7% au raportat probleme grave de cădere și de somn, iar 5,7% au raportat astfel de probleme foarte grave la momentul inițial.

În medie, cinci ani de urmărire, 6,4% dintre bărbați au fost diagnosticați cu cancer de prostată.

În comparație cu bărbații care nu au raportat probleme de somn, riscul de cancer de prostată ajustat în funcție de vârstă, antecedentele familiale de cancer de prostată și alți factori potențiali de confuzie a crescut cu 70% atunci când au fost prezente probleme severe de somn (raport de risc 1,7, interval de încredere 95% 1,0 până la 2.9).

Riscul general de cancer de prostată a fost de 2,1 ori mai probabil pentru cei cu "foarte sever" probleme cu adormirea și adormirea (interval de încredere de 95% 1,2 până la 3,7).

Pentru cancerul de prostată avansat, inclusiv stadiul T3 sau mai rău și boala letală, riscul a fost de 2,1 ori mai mare, cu probleme severe de somn și de 3,2 ori crescut, cu întreruperi de somn foarte severe, deși doar semnificativ statistic pentru acesta din urmă.

"E un efect destul de puternic," A concluzionat Sigurdardottir.

Dezvăluiri

Studiul a fost susținut de Fondul de cercetare islandez, un premiu Harvard Catalyst, Institutul Național pentru Îmbătrânire și Registrul Islandez al Cancerului.

Cercetătorii au raportat că nu au dezvăluit conflicte de interese.

Kibel a raportat conexiuni cu Dendreon, Myriad Genetics, sanofi-aventis și Forest Laboratories.

Sursa primara

Simpozionul cancerului genito-urinar

Referință sursă: Sigurdardottir L și colab "Insomnie la bărbații vârstnici și risc de cancer de prostată" GUCS 2012; Rezumat 78.

SAN FRANCISCO – Medicamentul pentru cancer everolimus (Afinitor) pare să micșoreze un tip rar de tumoare renală benignă, adesea observată cu scleroză tuberoasă, au descoperit cercetătorii.

Tratamentul zilnic pe cale orală a micșorat 42% din angiomiolipomele la cel puțin jumătate din volumul inițial, în timp ce niciunul dintre pacienții tratați cu placebo nu a văzut vreo regresie tumorală (P

Mai mult, toxicitatea a fost scăzută, fără niciun exces de infecții, în studiul randomizat EXIST-2 prezentat aici la simpozionul cancerului genito-urinar.

Puncte de actiune

Acest studiu a fost publicat ca rezumat și prezentat la o conferință. Aceste date și concluzii ar trebui considerate preliminare până la publicarea într-un jurnal evaluat de colegi. Acest studiu dublu-orb, controlat cu placebo, a constatat că everolimus a scăzut semnificativ volumul de angiomiolipom benign la rinichi la pacienții cu scleroză tuberoasă; primitorii de placebo nu au prezentat nicio modificare. Evenimentele adverse cu everolimus au fost, în general, de gradul 1 sau 2.

"Este un bun exemplu al unuia dintre acele tipuri de cancer rare la care nimeni nu acordă prea multă atenție și brusc la bingo!" a comentat Nicholas J. Vogelzang, MD, director medical al Comitetului de Terapie pentru Dezvoltare a Oncologiei SUA.

Angiomiolipomele apar la aproximativ 80% dintre persoanele cu scleroză tuberoasă, o tulburare genetică care determină creșteri non-maligne în tot corpul.

În timp ce aceste creșteri ale rinichilor rareori se metastazează, acestea sunt foarte vasculare. Probleme semnificative de sângerare sunt frecvente și pot duce la îndepărtarea chirurgicală a rinichiului afectat.

Așadar, posibilitatea unui medicament pe cale orală care ar putea exclude o intervenție chirurgicală adesea radicală pentru acești pacienți este interesantă, a declarat Vogelzang pentru MedPage Today.

Everolimus este aprobat pentru tratamentul unui tip de tumoare cerebrală – astrocitom cu celule gigant subependimale (SEGA) – care apare din același defect genetic în scleroza tuberoasă.

Gândindu-se că medicamentul ar putea funcționa la fel de bine pentru angiomiolipom, grupul Bissler a randomizat 118 pacienți cu aceste creșteri și complex de scleroză tuberoasă sau limfangioleiomiomatoză sporadică, la 10 mg everolimus zilnic sau placebo.

După o medie de aproximativ nouă luni de tratament, cele mai bune rate de răspuns la everolimus versus placebo au fost:

Răspuns în 42% versus 0% Boală stabilă în 41% versus 80% Progresie în 1% versus 5% Inevaluabilă în 17% versus 15%

Răspunsul, astfel cum a fost definit în studiu, a necesitat o reducere de cel puțin 50% a volumelor totale ale tuturor leziunilor țintă față de momentul inițial, confirmată printr-un al doilea rinichi CT sau RMN aproximativ 12 săptămâni mai târziu și fără leziuni noi de 1 cm sau mai mult; nicio creștere a volumului renal cu peste 20% față de dimensiunea sa cea mai mică în timpul studiului; și nici o sângerare de gradul 2 sau mai mare legată de angiomiolipom.

Privind doar volumul de angiomiolipom, 55% dintre pacienții tratați cu everolimus au văzut că tumorile lor se micșorează cu cel puțin jumătate până la săptămâna 24 și 80% au avut contracție de cel puțin 30%, în timp ce aceste rate au fost de 0% și respectiv 3%, cu placebo.

Efectul everolimus a apărut similar în cadrul subgrupurilor de pacienți.

Deoarece riscul de hemoragie pare să se coreleze cu volumul angiomiolipomului, "este foarte posibil ca tratamentul cu acest medicament să împiedice sau să limiteze necesitatea intervenției chirurgicale," Bissler a sugerat într-un interviu cu MedPage Today.

Pentru cei care nu sunt candidați chirurgicali, "s-ar putea să puteți încetini rata de degradare a funcției renale, astfel încât să poată trăi o viață mult mai normală fără a fi nevoie de înlocuire renală," el a adăugat.

Timpul mediu până la progresia angiomiolipomului a fost de 11 luni în grupul placebo, dar nu a fost atins în grupul cu everolimus (P

Leziunile cutanate au răspuns la everolimus la 26% dintre pacienții care au avut leziuni cutanate, în timp ce niciunul nu a răspuns la placebo.

"Rezultatele sunt foarte, foarte uimitoare și au fost extrem de bine tolerate," Spuse Bissler.

Cele mai multe evenimente adverse au fost ușoare sau moderate și în concordanță cu profilul de siguranță în contextul sclerozei tuberoase.

Au existat patru evenimente adverse de gradul 4 cu everolimus, două anomalii de laborator – neutropenie și acid uric crescut din sânge – precum și o convulsie și o criză hipertensivă. Evenimentele adverse grave nu au diferit semnificativ între grupuri, la 19% și 17,9% la primitorii everolimus și, respectiv, la cei cărora li sa administrat placebo.

Riscurile cu everolimus au inclus:

Stomatită, cu 40,4% mai frecventă decât cu placebo Hipercolesterolemie, cu 17,7% mai frecventă decât cu placebo Acnee, cu 16% mai frecventă decât cu placebo Ulcerație la gură și hipofosfatemie, ambele cu 11% mai frecvente decât cu placebo Vărsături și anemie, ambele cu 10% mai frecvente decât cu placebo

De remarcat, rata infecției a fost mai mică cu everolimus decât cu placebo la 65% față de 72%, niciunul dintre aceștia nu a fost de gradul 4.